ULUSLARARASI NAKLİYE ÜCRETLERİ

 

Yurtdışına eşya götürecek müşterilerimizin en çok aklına takılan sorulardan bir tanesi fiyatların neye göre belirlendiğidir. Uluslararası nakliye ücretleri bir çok parametre üzerinden hesaplandığı için aslında sabit bir fiyat söylemek zordur. Öncelikle göndermek istediğiniz eşyanın hacmi önemlidir; ne kadar eşya göndereceksiniz, Tır içinde ne kadar yer kaplar v.b.bilmemiz gerekir. Hacim hesabımızı yaptıktan sonra ikinci olarak  eşya ya da ürünlerin nereden hangi şehirden alınacağı ve Avrupa’da hangi bölgeye gönderileceğini bilmemiz gerekir. Örneğin İstanbul’dan Münih/Almanya'ya gönderilen bir ürünle Diyarbakır’dan Hollanda'ya gönderilen ürünün m3 birim fiyatı aynı olamaz. Üçüncü olarak eşyanın cinsi ve tonajı önemlidir. Hacim olarak yer tutmayan fakat üzerine ürün konulamayacak kırılacak malzemeler ve tonajı çok olan malzemeler için özel fiyatlandırma yapılır. 

Aynı durum Avrupa’dan Türkiye'ye dönüşler içinde geçerlidir.

 


 

Yurtdışına ister yeni aldığınız mobilyalarınızı götürün isterseniz evinizi taşıyın sizi gümrükte bekleyen birçok işlemler olacaktır ve bunlar da uluslararası nakliye ücretlerini belirlemede kalemlerden biridir.

Yeni alınmış eşyalarda Avrupa’da her ülkenin aldığı ithalat vergisi vardır. Bu vergi ülkelere göre değişmektedir Örneğin Almanya 19% Fransa 21% ve İsviçre 9% gibi,bu Türkiye’de aldığınız ürünün fatura bedeli üzeriden hesaplanmaktadır.

Biz firma olarak şahıs adına yapılması gereken gümrük işlemlerini ithalat ve ihracat işlemlerini yaparak, siz değerli müşterilerimize kolaylık sağlamaktayız.

Kullanılmış eşya taşımacılığında yani zati taşımacılıkta da uluslararası nakliye ücretleri belirlemekte benzerlikler vardır. Ticari eşya taşımacılığından farklı olarak taşınılacak ülke gümrüğü için hazırlanması gereken bazı evraklar vardır. Bu evraklar tamamlandığı takdirde gümrük işlemlerini sizin adınıza biz yaparak vergi ödemeksizin eşyalarınız taşınır.

Eşyanın hacmini belirlemekte zorlandığınız takdirde sitemizden faydalanabilirsiniz HACİM HESAPLAMA Bunun yanında imkanlarımız dahilinde evinize kadar gelip ücretsiz keşif hizmetimizdende faydalabilirsiniz.

Uluslararası taşımacılıkta eşyalarınızın güvenle adrese teslim edilmesi için paketlemesinin çok sağlam yapılması gerekmektedir. Uzman ekip ve ekipmanlarımız ile bu hizmeti hizmet bedeli dahilinde müşterilerimize sunmaktayız.

 


 

Ayrıca gönderim tarihi belli olmayan ve eşyalarını depolayacak yeri olmayan müşterilerimize ücretsiz 2 ay depolama hizmeti sunmaktayız.

Uluslararası taşımacılıkta en önemli unsurlardan biri eşyaların sigorta kapsamında olup olmadığıdır. Gönderdiğiniz eşyalar CMR sigortası kapsamında sigortalanır. CMR sigortası karayolu ile uluslararası eşya taşımacılığı yapan şirketlerin sorumluluk sigortasıdır. Bu şirketlerin mal sahiplerine, ilgililerine veya diğer taşımacılara karşı olan eşyaya ilişkin, eşyadan kaynaklanan sorumlulukları sigortalanmıştır. Ayrıca çalıştığımız her müşteri ile sözleşme yaparak hem eşyalarını hem de ödediği nakliye bedelini garanti altına almaktayız.

www.evdenevetransport.com