Türkiye'den Avusturya'ya Taşınmak

 

Türkiye'den Avusturya'ya Taşınmak Türkiye Avusturya Arası ev eşyalarınızı nasıl gönderirsiniz? Bu konu hakkında fikir sahibi olmak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Öncelikle Eşyanın nakli açısından herhangi bir yerden bir yere taşınmayla uluslalar arası taşınma arasında hiç bir fark yoktur. Uluslararası standartla paketlenmiş olan ev eşyalarınız hazırlanmış eşya listesi ile Nakliye aracına yüklenir ve yeni evinize kadar aktarma yapılmadan evinize gelir. Aktarma yapılması veya yapılmaması eşya nakliyatında eşyanın zarar görmemesi veya kaybolmaması için önemli bir husustur zira Ne kadar çok aktarma olursa eşyanız o kadar çok zarar görme ihtimaline açıktır.

Bunun yanında Uluslararası taşınmalarda en önemli konu gerekli evrakların düzenli bir şekilde hazırlanmasıdır. Evrakların bilinçli bir şekilde hazırlanması sayesinde Gümrüklerde ve nakil sırasında oluşabilecek ekstra maliyetlerin önüne geçilmiş olur. Bu evraklar nelerdir?


Türkiye'den Avusturya'ya Taşınmak

Türkiye’den nakli yapılan zati eşya için Avrupa Birliği gümrükleri eşyanın gümrük ve KDV ücretinden muaf olması için 2 Sart arar:

1.Eşyanın sahibi kişinin teslimat ülkesi vatandaşlığı

2.Eşyanın bir mecburiyet dolayısıyla naklinin ispat edilmesi (iş, evlilik vs)

Bu iki şarttan herhangi birinin sağlanamaması durumunda, gümrük belirlenmiş olan mal bedeli üzerinden %18 KDV ücretini ve ört.150-200 Euro gümrük isleme bedelini tahsil yoluna gider. İki şarttan herhangi birinin sağlanabilmesi durumunda, CMR Konvansiyonu gereği ‘’permi hakki’’dan doğan yasal hak ile gümrük her kişi için sadece bir defaya mahsus olmak üzere, işlemleri ücretsiz olarak yapmak durumunda olduğu gibi KDV den de muaf olunur. Zati eşya yüklerinde, yurtdışı gümrüğü eşya sahibini eşyanın başına ıslak imzalı onay için davet edebildiği için, işlemler eşyanın teslim adresine en yakin iç gümrükte yapılmaktadır.

 

Gümrük işlemleri için Gerekli Evraklar:

1.Eşya listesi (Tarafınıza örnek bir eşya listesi iletilecektir. Listeyi hazırlamanızda tarafınıza yardımcı olacağız.) 
2.ikametgâh Belgesi (Bulunduğunuz ilçenin Nüfus Müdürlüğünden / Yurt dışında ise Konsoloslumdan alabilirsiniz) 
3.Pasaport Fotokopisi (Pasaportun 1-2-3-4 ve son nüfus bilgileri olan sayfasından)
4.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (önlü arkalı)
5.Gideceğiniz Ülkenin Oturum Müsaadesi yâda İş sözleşmesi 
6.Gümrükleme için NOTER taktikli vekâletname (Vekâletname matbu bir form olup, tarafınıza e-mail ile iletilecektir.)

 (Eşya sahibi Yurt dışında ise ve evraklar yurtdışından hazırlanacaksa Konsolosluk Tasdikli olacak. ) 

Bunlar dışında Daha detaylı bilgi almak isterseniz bize her zaman ulaşabilirsiniz. Evdenevetransport